Fundacja Edukacyjna "Perspektywy" potwierdza, że Technikum nr 9 w Zespole Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu jest wśród 500 najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Liceów i Techników PERSPEKTYWY 2020 i przysługuje mu tytuł "Brązowej Szkoły 2020".

Na początku było jajko

W ramach Kampanii Zdrowotnej w ZSG przedświąteczny tydzień poświęcony był jajku.

Na pierwszym piętrze można obejrzeć wystawę: ,,Jajko na co dzień i od święta”. Informuje ona

o zdrowotnych walorach jajka, możliwościach wykorzystania go do różnorodnych potraw

codziennych i świątecznych. Bardzo ciekawe są materiały na temat:

co mówią jajka i tradycja wielkanocna z jakiem w tle.

W bibliotece szkolnej zorganizowano wystawę pisanek, które zostały wyróżnione w szkolnym konkursie: 

"Najładniejsza pisanka nauczyciela i ucznia"

1 miejsce wśród nauczycieli zajęła pani Mirosława Adamczewska,

która wykonała oryginalne pisanki z wydmuszek i płatków róży.

Uczniowskim pracom przyznano następujące miejsca:

1 miejsce -  Krystian Pichur z kl. 1 Za

2 miejsce  -  Anna Szymocha z kl. 1 Zb

3 miejsce -  Damian  Błudzin z kl. 1 Za

Wyróżnienie za pomysł i ciekawą fakturę otrzymali Beata Hupa z kl. 1 Za, Paweł Nowak z kl. 1 Za

Na pochwałę zasługuje kl. 1 Za, z której uczniowie najliczniej wzięli udział w konkursie.

Gratulujemy!

zdjęcia w galerii

                                                                                                                                            

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Są one wykorzystywane w celu zapewnienia poprawnego działania serwisu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień dot. przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie plików coockies na Twoim komputerze.
X