Fundacja Edukacyjna "Perspektywy" potwierdza, że Technikum nr 9 w Zespole Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu jest wśród 500 najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Liceów i Techników PERSPEKTYWY 2020 i przysługuje mu tytuł "Brązowej Szkoły 2020".

?Słodkie inspiracje"

Przed długim weekendem majowym uczniowie z klasy II Kb, II Ka i II Lb

przygotowali w ramach zajęć praktycznych wyroby ciastkarskie

zaprezentowane podczas degustacji „Słodkie inspiracje”. 

 

Aranżacja stoiska utrzymana w różowej kolorystyce,

przygotowana przez Katarzynę Witkowską i Ewelinę Miotłę z klasy I Za, współgrała

ze słodkościami serwowanymi przez Łukasza Łeńskiego i Marcina Nowackiego.

Największym zainteresowaniem cieszyły się deserki Panna Cotta z  sosem truskawkowym oraz

mini eklerki i ptysie z masą budyniową. Wszystkie wyroby zniknęły z pater już podczas długiej

przerwy, co świadczy o tym, że amatorów słodkich wyrobów w naszej szkole nie brakuje.

zdjęcia w galerii

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Są one wykorzystywane w celu zapewnienia poprawnego działania serwisu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień dot. przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie plików coockies na Twoim komputerze.
X