Fundacja Edukacyjna "Perspektywy" potwierdza, że Technikum nr 9 w Zespole Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu jest wśród 500 najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Liceów i Techników PERSPEKTYWY 2020 i przysługuje mu tytuł "Brązowej Szkoły 2020".

Europa na widelcu 2013

W dniach 7 i 8 czerwca na Wrocławskim Rynku odbyła się

piąta edycja biesiady Europa na widelcu, w której

przygotowaniu i przebiegu aktywnie uczestniczyli

uczniowie ZSG  pod opieką p. Aliny Ostrowskiej

i pani Małgorzaty Jarzombek.

Jest to festiwal promujący nie tylko kuchnie europejskie,  ale  również naszą szkołę.Potrawy z 21 kuchni

europejskich przygotowali  wrocławscy kucharze, którym –  jak co roku – dzielnie pomagali uczniowie,

którzy  asystowali również  podczas parady  kucharzy i prezentacji szefów kuchni na scenie.  Zdaniem

renomowanych kucharzy młodzi adepci sztuki kulinarnej  z naszej szkoły doskonale sprawdzili się 

podczas przygotowania potraw, jak również ich wydawania.  Na szczególną  pochwałę zasłużyły sobie

uczennice pomagające na scenie Robertowi Makłowiczowi oraz Piotrowi Bikontowi.

Pieniądze uzyskane ze sprzedaży kilkudziesięciu tysięcy mini porcji  degustacyjnych zostaną

przeznaczone tradycyjnie  na rzecz  szkoły. Trud uczniów  zostanie wynagrodzony  udziałem w wycieczce.

 

 

 

 

 


http://smakiwroclawia.pl/

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Są one wykorzystywane w celu zapewnienia poprawnego działania serwisu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień dot. przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie plików coockies na Twoim komputerze.
X