Fundacja Edukacyjna "Perspektywy" potwierdza, że Technikum Nr 9 w Zespole Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu jest wśród 300 najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Liceów i Techników PERSPEKTYWY 2018 i przysługuje mu tytuł "Srebrnej Szkoły 2018".

Jubileusz 70-lecia szkoły już za nami

20 kwietnia Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu obchodził Jubileusz 70- lecia Szkoły.

Uroczystości rozpoczęły się Mszą Świętą w kościele pod wezwaniem św. Henryka przy ulicy Glinianej. 

Podczas nabożeństwa odczytane zostały nazwiska zmarłych nauczycieli i dyrektorów ZSG.

Jubileuszową Galę w szkolnej auli, w obecności przedstawicieli władz miasta – pani wiceprezydent

Wrocławia Magdaleny Piaseckiej, dyrektora Wydziału Edukacji Jarosława Delewskiego,

przedstawiciela Kuratorium pani wizytator Czyszewicz– Staniak, dyrektorów wrocławskich szkół,

przedstawicieli związków zawodowych, Rady Rodziców, byłych dyrektorów ZSG, nauczycieli i absolwentów

rozpoczęło wprowadzenie sztandaru Szkołyi odśpiewanie hymnu państwowego. 

Następnie głos zabrała dyrektor Małgorzata Frydel, która przypomniała historię Naszej Szkoły,

szczególne podziękowania i słowa wdzięczności kierując do obecnych na uroczystości dyrektorek ZSG:

Teresy Karpińskiej, Zuzanny Balawender i Krystyny Szumilak. Kolejno zabierali głos przedstawiciele

władz miasta, kuratorium oświaty oraz Rady Rodziców składając na ręce dyrektor Frydel gratulacje

i życzenia dalszych sukcesów dla uczniów i Szkoły. Również panie dyrektor Karpińska, Balawender

i Szumilak wspominały szczególne dla nich wydarzenia z historii ZSG.

W części artystycznej Gali absolwenci i uczniowie należący do Szkolnego Koła Teatralnego zaprezentowali

wzruszający montaż o szkole, marzeniach i sukcesach zawodowych okraszony układami tanecznymi

i poruszającym wykonaniem piosenki „Twarze, twarze”. Kolejnych wzruszeń, a także radości i satysfakcji

zapewniła prezentacja multimedialna pokazująca historię Szkoły, zaczynając od 1 września 1947 roku

a kończąc na dniu dzisiejszym. Niezwykle interesującym punktem Gali był pokaz musztry kelnerskiej

w wykonaniu uczniów klas kelnerskich, których przygotowywali Mistrz Mariusz Papuga – absolwent

naszej szkoły oraz pani wicedyrektor Maria Małecka.

Ukoronowaniem Jubileuszowej Gali był wspaniały tort przygotowany przez zespół cukierników Hotelu

Park Plaza pod kierunkiem Szefa Kuchni Zbigniewa Koźlika – oczywiście absolwenta Naszej Szkoły.

W dalszej części Jubileuszu absolwenci, byli i obecni nauczyciele mogli spotkać się w swoich klasach,

aby powspominać szkolne czasy. Jednocześni można było skosztować niezwykle smacznych

i aromatycznych potraw przygotowanych przez uczniów, nauczycieli przedmiotów zawodowych 

Zespołu Szkół Gastronomicznych i liczne firmy gastronomiczne, które zaszczyciły nas swoją

obecnością podczas Jubileuszu.

Dziękujemy wszystkim, którzy pamiętają o 70 latach istnienia Zespołu Szkól Gastronomicznych.

Jesteśmy głęboko wdzięczni za szczere życzenia rozwoju i dalszych sukcesów.

Zapraszamy do Naszej Szkoły na kolejne niezwykłe lata edukacji, zdobywania zawodów i rozwijania swoich pasji. 

http://www.kuchniawroclawia.pl/24,1440,70lecie_ZSG.htm

http://kochamjesc.pl/2018/04/20/70-lat-zespolu-szkol-gastronomicznych-foto/ 

https://photos.google.com/share/AF1QipNd4uuaKbcJTRDEOp586w_8jMTCVQQveWcjPHIQvp41r8FX6SEMX3OLbr-snJJCFw?key=SGd3alNBcWtYczBxMkdlMVFqTERuVk1TbUlGX3JR

https://photos.google.com/share/AF1QipN-Y7KsJyElN2wpw-LyY7Ifk2lKEVrWIw8olEbElx0JZUs-GoJ76Ximi2rDuts5tQ?key=dXhKNlJxa1BqWjlZWlpVU0R2NEd5X1BRRkVBdXVR

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Są one wykorzystywane w celu zapewnienia poprawnego działania serwisu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień dot. przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie plików coockies na Twoim komputerze.
X