Fundacja Edukacyjna "Perspektywy" potwierdza, że Technikum Nr 9 w Zespole Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu jest wśród 300 najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Liceów i Techników PERSPEKTYWY 2018 i przysługuje mu tytuł "Srebrnej Szkoły 2018".

Dzień szpinaku

"Między wszystkimi własnościami ludzkimi, i ten mają ludzie z natury atrybut, 
że się w smakach różnych kochają , nie tylko z apetytu, ale też z wiadomości".
Stanisław Czerniecki

26 marca obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Szpinaku. 

 Głównym zamierzeniem ustanowienia było wzbudzenie zainteresowania właściwościami zdrowotnymi 

szpinaku. Warzywo to dzięki możliwością utrwalania dostępne jest przez cały rok. Szpinak najlepiej

spożywać jako dodatek i w niewielkich ilościach, dlatego też uczniowie klas 2Ga,3Za, 2Za pod kierunkiem

p. Ireny Beker dla społeczności szkolnej przygotowali następujące przekąski: tartaletki szpinakowe

z serem feta, pierożki krucho drożdżowe ze szpinakiem, sałatkę makaronowo- szpinakową, pitę

ze szpinakiem, papryką i serem owczym. W gazetce zamieszczono informacje z jakimi produktami

najlepiej łączyć szpinak oraz kto z diety go powinien wyłączyć. 

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Są one wykorzystywane w celu zapewnienia poprawnego działania serwisu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień dot. przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie plików coockies na Twoim komputerze.
X