Fundacja Edukacyjna "Perspektywy" potwierdza, że Technikum nr 9 w Zespole Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu jest wśród 500 najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Liceów i Techników PERSPEKTYWY 2020 i przysługuje mu tytuł "Brązowej Szkoły 2020".


Konkursy i osiągnięcia

  • Dodano: 2021-10-08 23:22:19

    Etap szkolny XIII edycji "Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej"

    W dniu 7 października br. odbyły się eliminacje szkolne do XIII edycji „Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej”.

    Konkurs spotkał się z bardzo dużym zainteresowaniem - w konkursie wzięło udział aż 36 uczniów

    z klas 2 - 4 technikum hotelarskiego. Uczniowie zmierzyli się z testem który zawierał 50 pytań

    z zakresu hotelarstwa, podstaw turystyki i gastronomii hotelowej. Wiele pytań wykraczało poza podstawę

    programową, jednak uczniowie doskonale poradzili sobie z rozwiązaniem. Przypominamy, że tytuł

    przewodni tegorocznego konkursu brzmi: "Trendy w polskiej gastronomii hotelowej".


    W gronie laureatów szkolnego konkursu znaleźli się uczniowie:

    1.      Kinga Kalisz - klasa IV H

    2.      Julia Kropidło – klasa IV H

    3.      Marta Jackiewicz – klasa IV H

    4.      Julia Sowa – klasa IV H

    5.      Jakub Chajdziony – klasa III Hb

    Uczniowie, którzy uzyskali najwyższą liczbę punktów będą reprezentowali

    Zespół Szkół Gastronomicznych w etapie okręgowym XIII edycji OWH w Jeleniej Górze.

    Życzymy sukcesów!!!

  • Dodano: 2021-10-08 22:25:07

    VI Wrocławski Kulinarny Rajd Młodych Mistrzów w Haston City Hotel

    W dniu 7.10.2021 r w Warsztatach Szkolnych ZSG odbyły się eliminacje szkolne do Konkursu:

    VI Wrocławski Kulinarny Rajd Młodych Mistrzów Haston City Hotel, który odbędzie się 21.10.2021 r.

    Zadanie konkursowe:

    Przygotowanie dania głównego z wykorzystaniem produktów obowiązujących:

    Udko z kurczaka b/k ze skórą, przygotowane w formie udka faszerowanego dowolnym farszem.

    Na eliminacje uczniowie przygotowali receptury dania głównego zgodnie z tematem konkursu

    oraz zdjęcia wykonanej potrawy.


    Komisja wytypowała dwa zespoły:

    Zespół Szkół Gastronomicznych w VI Wrocławskim Kulinarnym Rajdzie Młodych Mistrzów

    będą reprezentować uczniowie:

    Zespól I - Olga Hertmanowska i Oleksandra Kharchuk - uczennice kl.3Gg

    Zespół II - Piotr Duda -Klimaszewski i Tomasz Krajniak - uczniowie kl.3Gb.

    Życzymy sukcesów !!!

  • Dodano: 2021-10-05 20:01:12

    Uwaga Uwaga Uwaga

    Konkurs w Hastonie - uległa zmianie godzina eliminacji szkolnych.

    Eliminacje odbędą się 07.10.2021r. o godz.13:30 w Warsztatach Szkolnych w Jadalni.  

    Przypominamy, iż należy  przygotować recepturę ze zdjęciem

    zgodnie z regulaminem konkursu oraz przyjść w stroju ochronnym. 

    Zapraszamy wszystkich chętnych.

  • Dodano: 2021-10-04 18:17:19

    Europejski Dzień Języków Obcych

    Informacje.pdf

  • Dodano: 2021-10-04 10:21:49

    Konkurs "Czas na rybę"

    II miejsce: Piotr Duda-Klimaszewski i Tomasz Krajniak z naszej szkoły 

    z potrawą: Karp konfitowany/ roladka z marchwi/ ziemniak wędzony/ sos holenderski/ burak/

    chips z makaronu/ pianka z białego wina.

    Gratulacje!!!


    https://www.facebook.com/CzasNaRybe/posts/918033309070447?__tn__=K-R

  • Dodano: 2021-10-04 09:39:18

    19. Święto Drzewa - Dla przyrody!

    Szczegółowe informacje

  • Dodano: 2021-10-04 09:36:18

    II edycja Olimpiady Wiedzy o Prawach Ucznia

    Trwają zapisy szkół do II edycji Olimpiady Wiedzy o Prawach Ucznia. Zapisy trwają do 11 października 2021 r.,

    a sam etap szkolny odbędzie się 13.10.2021.

    Tegoroczna liczba partnerów Olimpiady jest rekordowa, a nagrody na rzecz finalistek i finalistów przekazali:

    Przedstawicielstwo Komisji Europejskiej w Polsce, Marszałek Sejmu, Rzecznik Praw Obywatelskich,

    Naczelna Rada Adwokacka, Wojewódzki Sąd Administracyjny w Poznaniu upoważniony

    do reprezentowania całego sądownictwa administracyjnego, Miasto Poznań,

    Wydział Studiów Edukacyjnych UAM, prof. dr hab. Robert Grzeszczak

    (WPiA UW, Przewodniczący KNP PAN), Towarzystwo im. Hipolita Cegielskiego.

    Niektóre uczelnie wyższe zapowiedziały już ponadto przyznawanie indeksów za sukces w naszej

    Olimpiadzie. Szczegóły w tym zakresie zostaną jednak podane niebawem.

    Szczegóły, regulamin oraz dokumenty zgłoszeniowe dostępne są pod tym linkiem: 

    http://prawaucznia.pl/ii-edycja-olimpiady-wiedzy-o-prawach-ucznia/

    Na najlepsze i najlepszych czekają nagrody zarówno finansowe, jak i rzeczowe. 

  • Dodano: 2021-10-04 09:11:14

    XXVI edycji Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu - etap szkolny

    Serdecznie zapraszamy do udziału w XXVI edycji Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu.

    Etap szkolny odbędzie się 13 października 2021r. Osoby zainteresowane prosimy o kontakt

    p. Katarzyną Świerzewicz i p. Michałem Kuczmą.


    informacje.pdf 

     
  • Dodano: 2021-09-28 22:38:43

    VI Wrocławski Kulinarny Rajd Młodych Mistrzów w Haston City Hotel

    Zapraszamy do udziału w Konkursie. Eliminacje szkolne odbędą się 07 października 2021 roku tj. czwartek

    godz. 10:45 w Warsztatach Szkolnych - Jadalnia. Przystępując do eliminacji należy zgłosić się

    w komletnym stroju roboczym wraz z przygotowaną recepturą i zdjęciem.

    Zgłoszenia do udziału przyjmuje kierownik Warsztatów Szkolnych pani Elżbieta Mądra-Tosnowiec.


    http://www.haston.pl/aktualnosci?NewsID=57860

    regulamin.pdf

     

  • Dodano: 2021-09-27 23:41:44

    XIII edycja Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej

    Zapraszamy do udziału w eliminacjach szkolnych do XIII edycji Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej,

    które odbędą się w dniu 7 października 2021 roku o godzinie 12:00.

    Tytuł przewodni tegorocznego konkursu brzmi: "Trendy w polskiej gastronomii hotelowej".

    Temat przewodni obejmuje bardzo szerokie spektrum wiedzy.

    Bowiem, będzie dotyczył zarówno kuchni narodowych, regionalnych, jaki i produktu lokalnego.

    Zgłoszenia proszę kierować do nauczycieli: p. Elżbiety Jaśniewskiej i p. Marii Juszczak.

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Są one wykorzystywane w celu zapewnienia poprawnego działania serwisu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień dot. przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie plików coockies na Twoim komputerze.
X