Fundacja Edukacyjna "Perspektywy" potwierdza, że Technikum Nr 9 w Zespole Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu jest wśród 300 najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Liceów i Techników PERSPEKTYWY 2018 i przysługuje mu tytuł "Srebrnej Szkoły 2018".


Wydarzenia

  • Dodano: 2018-06-17 18:30:00

    Kolacja Szabatowa w Synagodze Pod Białym Bocianem
    przygotowanie i obsługa uroczystości 08.06.2018r.

    W ramach współpracy Naszej Szkoły z Gminą Wyznaniową Żydowską we Wrocławiu oraz realizacją

    szkolnego projektu edukacyjnego „Poznaję. Rozumiem. Szanuję” uczniowie klas 3Ga, 3 Gb, 2L, 3L

    uczestniczyli w ramach 20 Festiwalu Kultury Żydowskiej SIMCHA, w dniu 08.06.2018 r., 

    w przygotowaniu i obsłudze Kolacji Szabatowej w Synagodze Pod Białym Bocianem 

    więcej
  • Dodano: 2018-06-15 19:12:39

    Szef dla Młodych Talentów

    relacja z Mikserów Kulinarnych.pdf

  • Dodano: 2018-06-15 19:10:11

    Projekt Culinary Excellence

    relacja.pdf

  • Dodano: 2018-06-15 19:04:12

    Wielki Test Wiedzy o Wrocławiu

    informacje.pdf

  • Dodano: 2018-06-07 12:18:21

    Warsztaty z Mistrzem Polski Baristów
    panem Marcinem Rusnarczykiem
    ZSG 05.06.2018r. - relacja

    Uczniowie naszej szkoły uczestniczyli w warsztatach baristycznych, trenerem był pan Marcin Rusnarczyk,

    Mistrz Polski Baristów, wielokrotny Sędzia Mistrzostw Polski Baristów , Sędzia Mistrzostw Świata Baristów,

    Dyrektor Sprzedaży w Etno Cafe, autor książki „Sekrety Kawy”. Uczniowie z klas 2L, 2Ga, 2Gb, 3Gb, 3L -

    aż tyle klas a wyłącznie 10 osób mogło uczestniczyć w tej edycji tego doskonałego treningu zawodowego

    z Baristą przy ekspresie ciśnieniowym, na uwagę zasługiwało każde słowo i ruch Mistrza. 

    więcej
  • Dodano: 2018-06-07 12:18:17

    Warsztaty smaku rzemiosła kulinarnego Concept Stu Mostów
    29.05.2018 i 06.06.2018r.

    W ramach współpracy z zakładami gastronomicznymi uczniowie naszej szkoły z klas 3Gb oraz 3L mieli

    okazję wziąć udział w spotkaniu z Szefem Kuchni Browaru Stu Mostów, uczestnikiem programu kulinarnego

    „Top Chef” panem Michałem Czekajło oraz z panią technolog Katarzyną Chlebus – Event Menager,

    absolwentką Wydziału Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego. 

    więcej
  • Dodano: 2018-06-07 12:09:40

    V edycja Szkolnego Konkursu Mam Talent

    "Często wielkie talenty pozostają w ukryciu, a mała pasja staję się początkiem drogi do spełnienia marzeń’"

    Celem kolejnej edycji Szkolnego Konkursu "Mam Talent", który odbył się 29 maja 2018r. w auli szkolnej,

    było przedstawienie utalentowanych uczniów naszej szkoły.

    W konkursie wystąpiło siedemnaście osób:

    więcej
  • Dodano: 2018-06-07 12:09:02

    Europa na widelcu 2018

    Już po raz dziesiąty uczniowie ZSG pracowali w ramach wrocławskiego festiwalu kulinarnego

    Europa na Widelcu. Grupa ok 50 uczniów z klas 3 Ga, 3 Gb, 2 Ga, 2 Gb, 1 Ga i 1 Gb

    pod opieką pani Aliny Kawińskiej – Ostrowskiej oraz pani Małgorzaty Jarzombek uczestniczyła

    w wydawaniu potraw 11 krajów i Dolnego Śląska na wrocławskim rynku w dniu 2 czerwca 2018r.

    Dzień wcześniej młodzież pomagała w przygotowaniu tych potraw w najlepszych restauracjach

    pod okiem szefów kuchni.

    Nowym wydarzeniem festiwalu było Wielkie Wrocławskie Śniadanie Wolności w poniedziałkowy

    ranek 4 czerwca 2018r, na które Prezydent Wrocławia zaprosił znamienitych gości oraz wszystkich

    mieszkańców i turystów. 11 uczniów naszej szkoły pomagało przy smażeniu ogromnej jajecznicy

    z 1989 jaj i obsługiwało gości. Zarówno organizatorzy, jak i goście festiwalu byli pod wrażeniem

    wzorowej postawy, zaangażowania oraz profesjonalizmu młodzieży.

    Gratulacje!

    http://www.gazetawroclawska.pl/wiadomosci/a/europa-na-widelcu-kuchnie-10-krajow-na-wroclawskim-rynku-menu-zdjecia,13226487/

    https://www.tuwroclaw.com/wiadomosci,prezydent-dutkiewicz-zjadl-na-rynku-sniadanie-z-mieszkancami-i-turystami-zdjecia,wia5-3266-41630.html

  • Dodano: 2018-05-30 10:11:19

    Wizyta młodzieży naszej szkoły w ZOL w Jaszkotlu

    Już od kilku lat konsekwentnie organizujemy w naszej szkole zbiórkę żywności, słodyczy, zabawek

    dla chorych dzieci z Zakładu Opiekuńczo – Leczniczego w Jaszkotlu. Zbiórkę koordynują panie

    Izabela Hetnar, Anna Kitajczuk i Anna Zajchowska a młodzież z różnych klas i nauczyciele

    ZSG aktywnie włączają się w tę akcję charytatywną.

    więcej
  • Dodano: 2018-05-28 10:35:38

    Dzień Dobrych Uczynków

    "Dobroć serca jest tym, czym ciepło: ona daje życie". Henryk Sienkiewicz

    Pomysłodawcą święta jest Fundacja Ekologiczna Arka, która od 2005 roku zachęca do dobrych

    uczynków względem ludzi, zwierząt, środowiska naturalnego. W akcję pomocy włączyli się uczniowie

    klas: 2Ga i 2Za , którzy pod kierunkiem p. Ireny Beker przygotowali po 48 porcji galaretek z owocami

    oraz sałatek ryżowych z dodatkami białkowo - witaminowymi. W dniu 22 maja potrawy zostały

    przekazane dla podopiecznych Fundacji Antoni.

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Są one wykorzystywane w celu zapewnienia poprawnego działania serwisu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień dot. przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie plików coockies na Twoim komputerze.
X