Fundacja Edukacyjna "Perspektywy" potwierdza, że Technikum nr 9 w Zespole Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu jest wśród 500 najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Liceów i Techników PERSPEKTYWY 2019 i przysługuje mu tytuł "Brązowej Szkoły 2019".


Aktualności

  • Dodano: 2019-06-18 03:15:18

    Uwaga Uczniowie

    Uroczyste zakończenie roku szkolnego odbędzie się 

    19 czerwca 2019 roku o godz. 10:00 w auli szkolnej,

    następnie uczniowie spotkają się w klasach z wychowawcami.

  • Dodano: 2019-06-18 03:03:44

    Certyfikat Centrum Onkologii

  • Dodano: 2019-06-13 18:18:50

    TERMINY EGZAMINÓW PISEMNYCH

    POTWIERDZAJĄCYCH KWALIFIKACJE w ZAWODZIE

    w Zespole Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu

    SESJA: CZERWIEC 2019r.

    harmonogram.pdf

  • Dodano: 2019-06-12 06:29:45

    Koncert Charytatywny

    Wrocławskie ZOO po raz pierwszy w historii organizuje charytatywny koncert na rzecz ratowania azjatyckich

    gatunków ptaków. Ptaki śpiewające w Azji Południowo-Wschodniej stały się przedmiotem bardzo

    intensywnego i często nielegalnego handlu, do tego dochodzi degradacja środowiska i nielegalna

    wycinka egzotycznego drewna. Lasy, które pozostały, coraz częściej wypełnia cisza, dlatego celem

    kampanii jest zaradzenie i zmniejszenie obecnego kryzysu wymierania gatunków ptaków śpiewających

    i zwiększenie świadomości w społecznościach ZOO oraz poza nimi.

    Zachęcamy Państwa do podzielenia się ze swoimi uczniami, informacją o koncercie z którego dochód

    w całości zostanie przekazany na realizację kampanii. 

    Koncert odbędzie się 13 czerwca (czwartek) o godzinie 19.00 w Imparcie.

    Do współpracy zaproszono wielu cenionych artystów.

    Zapraszamy także na nasze wydarzenie na FB: https://www.facebook.com/events/611099742688610/

    Więcej informacji o akcji znajdziecie Państwo tutaj:
    1.
    https://www.wroclaw.pl/go/wydarzenia/rozrywka/1280577-koncert-charytatywny-zoo-wroclaw-milczace-lasy
    2.
    http://www.zoo.wroclaw.pl/pl/campaign/milczace-lasy.htm




     

  • Dodano: 2019-06-12 06:23:37

    Międzynarodowy Turniej Tańca Sportowego

    relacja.pdf

  • Dodano: 2019-06-12 06:21:27

    Dzień Weterana Działań Poza Granicami Państwa
    oraz Międzynarodowy Dzień Uczestników Misji Pokojowych

    relacja.pdf

  • Dodano: 2019-06-10 05:56:14

    IV edycja szkolnych Dni Zdrowia Psychicznego:
    „Głodni emocji”- 26.-28.02.2019r.

    relacja.pdf

  • Dodano: 2019-06-10 05:55:19

    XXIII Międzynarodowy Konkurs Czterech Miast: Carcassonne-Wrocław-Tapolca-Stadhagen w zawodach gastronomicznych, 25-28.03.2019r.

    relacja.pdf

  • Dodano: 2019-06-03 17:02:18

    EUROPA NA WIDELCU 2019

    Już po raz jedenasty uczniowie ZSG pracowali w ramach wrocławskiego festiwalu kulinarnego Europa na Widelcu. Grupa ok 40 uczniów z klas 3 Ga, 3 Gb, 2 Ga, 2 Gb i 1 Gb pod opieką pani Aliny Kawińskiej – Ostrowskiej oraz pani Małgorzaty Jarzombek uczestniczyła w wydawaniu potraw 15 krajów na wrocławskim rynku w dniu 1 czerwca 2019r. Dzień wcześniej młodzież pomagała w przygotowaniu tych potraw w najlepszych restauracjach pod okiem szefów kuchni. Tegoroczną edycją Europy na widelcu świętujemy dwa jubileusze: 15-lecie wstąpienia Polski do Unii Europejskiej i 30 rocznicę wolnych wyborów w Polsce. Dlatego wśród krajów, z których dania próbowano, znalazły się te Państwa, które po wydarzeniach w 1989 roku odzyskały niepodległość lub powstały. A na łasuchów czekała Unia na deser.

    Zarówno organizatorzy, jak i goście festiwalu byli pod wrażeniem wzorowej postawy, zaangażowania oraz profesjonalizmu młodzieży. Gratulacje!

    Gazeta Wrocławska

    Wyborcza


    zdjęcia.pdf - autor zdjęć fotograf Łukasz Krzywański

  • Dodano: 2019-06-01 08:04:25

    Światowy Dzień Zdrowia Układu Pokarmowego

    "Taka zawsze była moja rada: ucz się gotować, a więc próbuj nowych przepisów, wyciągaj wnioski

    z własnych błędów, bądź nieustraszona/y i przede wszystkim miej  z tego zabawę"

    Julia Child - autorka książek kucharskich

    29 maja obchodzimy Światowy Dzień Zdrowia Układu Pokarmowego. Tematem przewodnim ustalonym

    przez Światową Organizację Gastroenterologii w 2019 roku jest profilaktyka i leczenie nowotworów układu

    trawiennego. Najważniejszym czynnikiem ochronnym w rozwoju nowotworów układu trawienia jest prawidłowa

    dieta. „W trosce o Twoje zdrowie" to motto przygotowanej w ZSG prezentacji multimedialnej z charakterystyką

    żywności dobroczynnej dla układu pokarmowego, a także produktów, których należy unikać.

    Uczniowie klasy 2Gb pod kierunkiem p. Ireny Beker przygotowali dla społeczności szkolnej sycące

    i nieobciążające narządy trawienne dania śniadaniowe: kanapki z pastą serowo - brokułową,

    musli owsiane i jaglane z żurawiną i bananem oraz zieloną herbatę.

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Są one wykorzystywane w celu zapewnienia poprawnego działania serwisu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień dot. przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie plików coockies na Twoim komputerze.
X