Fundacja Edukacyjna "Perspektywy" potwierdza, że Technikum Nr 9 w Zespole Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu jest wśród 300 najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Liceów i Techników PERSPEKTYWY 2018 i przysługuje mu tytuł "Srebrnej Szkoły 2018".


Aktualności

  • Dodano: 2019-01-20 22:39:24

    Drodzy Rodzice!

    Zapraszamy na prelekcję:

    „Nastolatek – jak go zrozumieć, jak z nim rozmawiać”

    23.01.2016r.(środa), godzina 17.00, sala kinowa (IV piętro)

    Zebrania z Rodzicami o godz. 17:30.

    Zapraszamy 

  • Dodano: 2019-01-20 22:27:45

    Konkurs Walentynkowy

    Serdecznie zapraszamy uczniów naszej szkoły do udziału w Szkolnym Konkursie na najciekawszą kartkę

    walentynkową w języku angielskim lub niemieckim. Prace konkursowe przyjmowane są przez nauczycieli

    języków obcych do 13 lutego 2019. Szczegółowych informacji udzielają organizatorzy konkursu:

    p. J.Mikszta, p. M.Nycz-Waśnik, p. B.Bobińska-Perechubko, p. A.Łagowska, p. M.Świercz.

     

  • Dodano: 2019-01-20 22:24:11

    Finał projektu "Lalka" Bolesława Prusa - lektura w pudełku i memy

    Zapraszamy do szkolnej biblioteki, w której klasy 3Ga i 3T przygotowały wystawę - finał projektu

    związanego z "Lalką" Bolesława Prusa. Wystawa prezentuje zawartość pudełek, w których uczniowie

    z klas 3Ga i 3T zgromadzili przedmioty kojarzące się im z "Lalką" Prusa. Wykazali się niezwykłą

    kreatywnością i poczuciem humoru. Może być to dobry pretekst do sprawdzenia, co inni  trzecioklasiści

    i czwartoklasiści zapamiętali z treści i problematyki lektury z gwiazdką.

    zdjęcia

  • Dodano: 2019-01-20 22:20:48

    "Mogiłę Pradziada ocal od zapomnienia"

    podziękowania.pdf

  • Dodano: 2019-01-18 21:08:24

    Żałoba narodowa od piątku od godziny 17.00 do soboty do godziny 19.00

    Żałoba narodowa po śmierci Prezydenta Gdańska Pawła Adamowicza

  • Dodano: 2019-01-18 09:06:40

    Uwaga Uczniowie

     

     

    Nowy rozkład zajęć obowiązuje od 20 stycznia 2019
     
    i jest już na stronie internetowej w zakładce plan lekcji.
                                                                            kliknij ►

     

  • Dodano: 2019-01-15 22:59:45

    Szkolny etap XXXIV Olimpiady Wiedzy Ekologicznej

    relacja.pdf

  • Dodano: 2019-01-14 05:42:04

    Wyniki konkursu fotograficznego „Żywe obrazy”

    Na konkurs wpłynęło ponad 30 fotografii, spośród których nagrody przyznano następującym pracom:

    Miejsce I ex aequo: Klaudia Stolarz i Wojciech Kucharski kl.2Gb – za obraz Wojciecha Weissa  „Demon”

    oraz Julia Frydlewicz i Emilia Czyrko kl.3Gb –  obraz Wojciecha Gersona „Balladyna”.

    Miejsce II ex aequo: Gabriela Bogucka kl.2Gb – obraz Aleksandra Gierymskiego „Pomarańczarka”

    oraz  Gabriela Gola, Julia Siama, Natalia Zdechlik kl.2T – obraz Henryka Rodakowskiego

    „Portret Leonii Blühdorn”.

    Miejsce III ex aequo: Martyna Pakulska kl.1T – obraz Teodora Axentowicza – „Czarna dama”oraz

    Zuzanna Musiał i Agnieszka Weiss kl.1T – obraz Olgi Boznańskiej ”Portret dwojga dzieci na schodach”.

    Gratulujemy laureatom i dziękujemy osobom, które wzięły udział w konkursie.

    Jury w składzie: p. Magdalena Prochorowicz, p. Anna Niedźwiedź i p. Dorota Zamojska.

       

     

  • Dodano: 2019-01-14 05:37:35

    Dzień Bitej Śmietany

    „Jedzenie jest symbolem miłości, kiedy nie wystarczają słowa". Alan D. Wolfelt

    Święto obchodzimy na cześć urodzin Aarona S. „ Bunny " Lapina, który w 1948 r. wynalazł bitą śmietanę

    w spray. Lapin urodził sie 5 stycznia 1914 r. W ZSG słodkie świętowanie zorganizowała klasa 2 Gb.

    Pod kierunkiem p. Ireny Beker uczniowie przygotowali następujące desery z bitą śmietaną: tartaletki

    z wiśniami, naleśniki z musami: jabłkowym , z mango i polewą czekoladową, racuchy z gruszkami,

    surówkę owocową.

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Są one wykorzystywane w celu zapewnienia poprawnego działania serwisu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień dot. przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie plików coockies na Twoim komputerze.
X