Fundacja Edukacyjna "Perspektywy" potwierdza, że Technikum Nr 9 w Zespole Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu jest wśród 300 najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Liceów i Techników PERSPEKTYWY 2018 i przysługuje mu tytuł "Srebrnej Szkoły 2018".


Aktualności

  • Dodano: 2018-07-04 23:19:22

    Egzaminy maturalne - sesja poprawkowa
    sierpień 2018r. w Zespole Szkół Gastronomicznych

    więcej
  • Dodano: 2018-07-04 23:18:50

    Egzaminy poprawkowe
    dla uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych
    Sierpień 2018r.

    Harmonogram.pdf

  • Dodano: 2018-06-22 22:58:36

    VII Olimpiada dla szkół - gra terenowa: "Orientuj się na sportowo"

    Uczniowie kl. 2T i 3T zajęli pierwsze i trzecie miejsce w kategorii szkół ponadgimnazjalnych

    w  grze terenowej: "Orientuj się na sportowo" w ramach VII Olimpiady dla szkół. Zawody odbyły się

    6 czerwca 2018 r. w Parku Szczytnickim a uroczyste ogłoszenie wyników w Hali Stulecia we Wrocławiu.

    Laureaci I miejsca: Robert Dobosiewicz, Paulina Kaczyńska, Damian Walada (kl. 3T), Erwin Gruszka,

    Michał Dominiczak (2T) Laureaci III miejsca: Krzysztof Michalak, Ewa Hołownia, Aleksandra

    Jędrusiak, Karolina Kigler, Katarzyna Wilk (zespół z 2T)

    Opiekunowie: p. Anna Kitajczuk, p. Beata Oziembłowska.

  • Dodano: 2018-06-22 22:58:28

    Projekt międzyszkolny eTwinning w ZSG.

    Dnia 12 czerwca do ZSG zawitali goście. W ramach projektu eTwinning „Podzielmy się doświadczeniem”

    do naszej szkoły przyszli uczniowie ze Szkoły Podstawowej nr 101 we Wrocławiu, aby przeprowadzić

    pokazową lekcję języka obcego zawodowego niemieckiego. Z kolei uczniowie z klasy 1Gb i klasy 2Zb

    podzielili się z młodszymi kolegami swoją wiedzą i doświadczeniem z zakresu zdrowego jedzenia

    i gotowania pt. „Zdrowie na talerzu” podczas praktycznej wspólnej lekcji gotowania. Przygotowane

    zostały pyszne dietetyczne naleśniki z mąki gryczanej i kokosowej z nadzieniem owocowym, owocowe

    szaszłyki i sałatka oraz koktajl. Projekt eTwinning zakończyła degustacja potraw.

    Koordynatorkami projektu były p. Barbara Przybysławska i p. Małgorzata Jarzombek. 

  • Dodano: 2018-06-20 15:31:13

    Uwaga Uczniowie

     Uroczyste zakończenie roku szkolnego odbędzie sie o godz. 09:00 w auli szkolnej.

    Następnie w klasach z wychowawcami 

    wg harmonogramu ( pokój nauczycielski, tablica ogłoszeń III piętro )

  • Dodano: 2018-06-17 18:30:00

    Kolacja Szabatowa w Synagodze Pod Białym Bocianem
    przygotowanie i obsługa uroczystości 08.06.2018r.

    W ramach współpracy Naszej Szkoły z Gminą Wyznaniową Żydowską we Wrocławiu oraz realizacją

    szkolnego projektu edukacyjnego „Poznaję. Rozumiem. Szanuję” uczniowie klas 3Ga, 3 Gb, 2L, 3L

    uczestniczyli w ramach 20 Festiwalu Kultury Żydowskiej SIMCHA, w dniu 08.06.2018 r., 

    w przygotowaniu i obsłudze Kolacji Szabatowej w Synagodze Pod Białym Bocianem 

    więcej
  • Dodano: 2018-06-15 19:12:39

    Szef dla Młodych Talentów

    relacja z Mikserów Kulinarnych.pdf

  • Dodano: 2018-06-15 19:10:11

    Projekt Culinary Excellence

    relacja.pdf

  • Dodano: 2018-06-15 19:04:12

    Wielki Test Wiedzy o Wrocławiu

    informacje.pdf

  • Dodano: 2018-06-15 18:59:32

    Mała matura z matematyki

    wyniki.pdf

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Są one wykorzystywane w celu zapewnienia poprawnego działania serwisu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień dot. przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie plików coockies na Twoim komputerze.
X