Fundacja Edukacyjna "Perspektywy" potwierdza, że Technikum nr 9 w Zespole Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu jest wśród 500 najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Liceów i Techników PERSPEKTYWY 2019 i przysługuje mu tytuł "Brązowej Szkoły 2019".


Aktualności

  • Dodano: 2019-04-02 22:52:58

    Wolontariusze ZSG wyróżnieni podczas Gali konkursu: "Ośmiu Wspaniałych"

    Wolontariusze ZSG akcji: "Mogiłę Pradziada ocal od zapomnienia" zostali wyróżnieni w konkursie

    XXV Wrocławskiego Samorządowego Konkursu: "Ośmiu Wspaniałych" i uczestniczyli w rozdaniu nagród

    podczas uroczystej gali dn. 19.03.2019 r. Zgłoszona do konkursu grupa liczyła 9 osób.

    Nagrodzeni grupowo wolontariusze ZSG: Klaudia Bednarska, Paulina Kaczyńska, Emilia Lubczyńska (4T),

    Mateusz Templin (4L), Robert Dobosiewicz, Daria Skliarenko, Martyna Pinkosz, Erwin Gruszka (3T)

    oraz Anna Mańkowska (2T). Serdecznie gratulujemy wyróżnienia :)

    Opiekunem wolontariuszy jest pani Beata Oziembłowska. 

    Miło nam poinformować, że wśród nominowanych do konkursu: Wrocławskie Oblicza Wolontariatu

    (dla osób dorosłych) było również dwoje naszych absolwentów: Joanna Stefanienko i Kacper Mędrygał.


    Informacje na stronie wrocławskiej o gali i nagrodzonych:

    https://www.wroclaw.pl/najlepsi-wroclawscy-wolontariusze-nagrodzeni

    https://www.wroclaw.pl/files/wolontariat/Osmiu-wspanialych-2019-min.pdf


    zdjęcia z gali

  • Dodano: 2019-04-02 05:34:25

    Spotkanie z innowatorem panią Beatą Śniechowską

    relacja.pdf


    zdjęcie

  • Dodano: 2019-04-02 05:34:20

    III Forum Zawodoznawcze w ZSG

    "Pasja jest najważniejszym kluczem do sukcesu" -  H.Ford


    relacja.pdf


    zdjęcia

  • Dodano: 2019-03-29 06:31:19

    XXVI ogólnopolski konkurs plastyczny o tematyce ekologicznej z cyklu „Ziemia jest jedna – LAS“

    wyniki.pdf

  • Dodano: 2019-03-29 06:24:03

    Dzień liczby Pi

    wyniki.pdf

  • Dodano: 2019-03-29 06:21:54

    Pi - ematy

    wyniki.pdf

  • Dodano: 2019-03-29 06:18:40

    Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa

    "Przyjemne z pożytecznym łączyć". Horacy

    Międzynarodowy Dzień bez Mięsa zainicjowany został w 1985 roku w USA. Organizatorzy podkreślają,

    że ograniczenie spożycia mięsa jest elementem profilaktyki chorób serca. Na datę obchodów wyznaczono

    20 marca, dzień poprzedzający kalendarzową wiosnę, czyli czas na wzbogacenie diety o warzywa.

    Uczniowie klas 1 Bc i 2Gb pod kierunkiem p. Ireny Beker promowali Dzień bez Mięsa przez przygotowanie

    przekąsek z soczewicy i kaszy. Społeczność ZSG została zaproszona do degustacji: sałatki z soczewicy,

    tartaletek z soczewicą, kotletów z kaszy z dipem pomidorowym. Potrawy były wzbogacone o białko

    pełnowartościowe pochodzące z sera i jajek oraz witaminy, czyli dodatek świeżych warzyw.

  • Dodano: 2019-03-21 21:03:22

    Sukcesy w rozgrywkach piłki nożnej dziewcząt

    Z przyjemnością chciałbym przedstawić państwu sukcesy w rozgrywkach piłki nożnej dziewcząt,

    jakie osiągnęła w tym roku szkolnym drużyna Zespołu Szkół Gastronomicznych w składzie: Sandra Balsam,

    Urszula Droszczak, Emilia Jędryka, Alicja Juszczak , Aniela Kostrzewa, Adrianna Maciak, Anna Mańkowska, 

    Patrycja Olszewska, Wiktoria Piórkowska, Julia Siama, Sandra Szydłowska, Marta Wrzesińska. 

    więcej
  • Dodano: 2019-03-19 19:59:49

    Uwaga Rodzice

    Zapraszamy Rodziców na zebrania 20 marca ( środa ) o godz. 17:30


    O godz. 17:00 przed zebraniem w sali 412 ( 4 piętro )

    odbędzie się prelekcja dla Rodziców Uczniów klas 3 ZSZ:

    "Wymagania i przebieg egzaminu zawodowego oraz zapoznanie z ofertą KKZ"

  • Dodano: 2019-03-14 20:48:23

    Pi - Plakat

    wyniki konkursu.pdf

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Są one wykorzystywane w celu zapewnienia poprawnego działania serwisu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień dot. przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie plików coockies na Twoim komputerze.
X