Fundacja Edukacyjna "Perspektywy" potwierdza, że Technikum nr 9 w Zespole Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu jest wśród 500 najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Liceów i Techników PERSPEKTYWY 2019 i przysługuje mu tytuł "Brązowej Szkoły 2019".


Aktualności

  • Dodano: 2019-06-12 06:23:37

    Międzynarodowy Turniej Tańca Sportowego

    relacja.pdf

  • Dodano: 2019-06-12 06:21:27

    Dzień Weterana Działań Poza Granicami Państwa
    oraz Międzynarodowy Dzień Uczestników Misji Pokojowych

    relacja.pdf

  • Dodano: 2019-06-10 05:56:14

    IV edycja szkolnych Dni Zdrowia Psychicznego:
    „Głodni emocji”- 26.-28.02.2019r.

    relacja.pdf

  • Dodano: 2019-06-10 05:55:19

    XXIII Międzynarodowy Konkurs Czterech Miast: Carcassonne-Wrocław-Tapolca-Stadhagen w zawodach gastronomicznych, 25-28.03.2019r.

    relacja.pdf

  • Dodano: 2019-06-03 17:02:18

    EUROPA NA WIDELCU 2019

    Już po raz jedenasty uczniowie ZSG pracowali w ramach wrocławskiego festiwalu kulinarnego Europa na Widelcu. Grupa ok 40 uczniów z klas 3 Ga, 3 Gb, 2 Ga, 2 Gb i 1 Gb pod opieką pani Aliny Kawińskiej – Ostrowskiej oraz pani Małgorzaty Jarzombek uczestniczyła w wydawaniu potraw 15 krajów na wrocławskim rynku w dniu 1 czerwca 2019r. Dzień wcześniej młodzież pomagała w przygotowaniu tych potraw w najlepszych restauracjach pod okiem szefów kuchni. Tegoroczną edycją Europy na widelcu świętujemy dwa jubileusze: 15-lecie wstąpienia Polski do Unii Europejskiej i 30 rocznicę wolnych wyborów w Polsce. Dlatego wśród krajów, z których dania próbowano, znalazły się te Państwa, które po wydarzeniach w 1989 roku odzyskały niepodległość lub powstały. A na łasuchów czekała Unia na deser.

    Zarówno organizatorzy, jak i goście festiwalu byli pod wrażeniem wzorowej postawy, zaangażowania oraz profesjonalizmu młodzieży. Gratulacje!

    Gazeta Wrocławska

    Wyborcza


    zdjęcia.pdf - autor zdjęć fotograf Łukasz Krzywański

  • Dodano: 2019-06-01 08:04:25

    Światowy Dzień Zdrowia Układu Pokarmowego

    "Taka zawsze była moja rada: ucz się gotować, a więc próbuj nowych przepisów, wyciągaj wnioski

    z własnych błędów, bądź nieustraszona/y i przede wszystkim miej  z tego zabawę"

    Julia Child - autorka książek kucharskich

    29 maja obchodzimy Światowy Dzień Zdrowia Układu Pokarmowego. Tematem przewodnim ustalonym

    przez Światową Organizację Gastroenterologii w 2019 roku jest profilaktyka i leczenie nowotworów układu

    trawiennego. Najważniejszym czynnikiem ochronnym w rozwoju nowotworów układu trawienia jest prawidłowa

    dieta. „W trosce o Twoje zdrowie" to motto przygotowanej w ZSG prezentacji multimedialnej z charakterystyką

    żywności dobroczynnej dla układu pokarmowego, a także produktów, których należy unikać.

    Uczniowie klasy 2Gb pod kierunkiem p. Ireny Beker przygotowali dla społeczności szkolnej sycące

    i nieobciążające narządy trawienne dania śniadaniowe: kanapki z pastą serowo - brokułową,

    musli owsiane i jaglane z żurawiną i bananem oraz zieloną herbatę.

  • Dodano: 2019-05-31 10:28:34

    Zaproszenie do konkursu kulinarnego dla uczniów Transgourmet & Selgros

    zaproszenie.pdf

  • Dodano: 2019-05-31 07:48:48

    „Słowa mają moc”

    „Słowa mają moc” to tytuł zakończonego projektu dla wrocławskich szkół średnich. Uroczysta gala,

    miała miejsce w środę 22 maja 2019 w Hotelu Ibis, stanowiła podsumowanie rocznej pracy młodzieżowych

    zespołów oraz ich opiekunów z 13 różnych szkół. Naszą szkołę godnie i profesjonalnie reprezentowali

    uczniowie klas II H i II L, którzy przedstawili swój autorski projekt "PUB FOR YOUNG”.

    Opiekę merytoryczną nad projektem  sprawowała pani Agata Paździor- pedagog/doradca zawodowy.

    więcej
  • Dodano: 2019-05-28 06:31:17

    Konkurs Wiedzy o Chinach i Kulturze Chin "Za wielkim murem"

    W dniu 21 kwietnia 2019 nasza uczennica - Patrycja Nowak z kl. 2Gb

    zajęła 3 miejsce w Konkursie Wiedzy o Chinach i Kulturze Chin „Za wielkim murem”,

    zorganizowanym przez Instytut Konfucjusza w Uniwersytecie Wrocławskim.

    Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.
  • Dodano: 2019-05-27 06:55:51

    Ogólnopolska Olimpiada Gastronomiczna MAKRO

    zaproszenie.pdf

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Są one wykorzystywane w celu zapewnienia poprawnego działania serwisu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień dot. przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie plików coockies na Twoim komputerze.
X