Fundacja Edukacyjna "Perspektywy" potwierdza, że Technikum nr 9 w Zespole Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu jest wśród 500 najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Liceów i Techników PERSPEKTYWY 2019 i przysługuje mu tytuł "Brązowej Szkoły 2019".


Wydarzenia

  • Dodano: 2019-03-11 06:22:18

    Zapraszamy na Dzień Otwarty Szkoły

    06 kwietnia 2019 roku w godz. od 09:00 do 13:00

    plakat.pdf

  • Dodano: 2019-03-11 06:02:05

    "Z kobietą w tytule – inna odsłona zbiorów bibliotecznych"

    W ramach promocji czytelnictwa biblioteka szkolna zaprasza na wystawę "Z kobietą w tytule – inna odsłona

    zbiorów bibliotecznych”. Statystyki mówią, że kobiety w świecie książek uznawane są głównie za czytelniczki,

    a "prawdziwe’’ pisanie pozostaje domeną mężczyzn. Nasza wystawa to okazja do przypomnienia,

    że są one nie tylko niezapomnianymi bohaterkami literatury, towarzyszkami życia wybitnych mężczyzn,

    organizatorkami życia społecznego, ale też wybitnymi pisarkami, naukowcami i artystkami. 

           

     

  • Dodano: 2019-03-06 20:52:52

    XVI edycja programu odbędzie się 20 marca 2019 r.

    Dzień przedsiębiorczości sprzyja podejmowaniu trafnych decyzji

    w planowaniu dalszej drogi edukacyjnej i zawodowej.

    Poprzez udział w programie będziesz miał możliwość:

    • odbycia jednodniowej wizyty w wybranym miejscu pracy weryfikującej plany edukacyjne,

    • zweryfikowania swoich wyobrażeń o wymarzonym zawodzie,

    • pozyskania informacji o wykształceniu, umiejętnościach

      czy predyspozycjach niezbędnych do wykonywania danego zawodu,
    • doświadczenia związku pomiędzy wykształceniem a karierą zawodową,

    • zapoznania się z organizacją i zarządzaniem firmą.

    Jeśli chcesz wziąć udział zgłoś się do nauczyciela przedmiotów ekonomicznych:

    p. J.Brandstätter, p. J.Głowińska, p. A.Kitajczuk, p. M.Kwiatkowska, p. G.Oko, p. B.Oziembłowska, p. J.Maciejasz

    lub wypełnij zgłoszenie i przynieś do sali 401 do 19.03.2019.

    Więcej informacji na stronie www.junior.org.pl zakładka Dzień Przedsiębiorczości.


    zgłoszenie.pdf

    zgoda rodzica.pdf

  • Dodano: 2019-02-17 20:29:27

    Polonez dla Fredry

    25.01.2019 Już po raz 19 został zorganizowany we wrocławskim rynku Polonez dla Fredry.

    Szczęście na maturze próbowało wytańczyć około tysiąca maturzystów,

    wśród nich nie mogło zabraknąć uczniów naszej szkoły. 

    zdjęcia.pdf

     

  • Dodano: 2019-02-15 21:14:20

    Żałoba narodowa

     

         Jan Olszewski – Premier w latach 1991–1992, Kawaler Orderu Orła Białego

         Żałoba narodowa po śmierci Jana Olszewskiego

  • Dodano: 2019-01-20 22:20:48

    "Mogiłę Pradziada ocal od zapomnienia"

    podziękowania.pdf

  • Dodano: 2019-01-14 05:37:35

    Dzień Bitej Śmietany

    „Jedzenie jest symbolem miłości, kiedy nie wystarczają słowa". Alan D. Wolfelt

    Święto obchodzimy na cześć urodzin Aarona S. „ Bunny " Lapina, który w 1948 r. wynalazł bitą śmietanę

    w spray. Lapin urodził sie 5 stycznia 1914 r. W ZSG słodkie świętowanie zorganizowała klasa 2 Gb.

    Pod kierunkiem p. Ireny Beker uczniowie przygotowali następujące desery z bitą śmietaną: tartaletki

    z wiśniami, naleśniki z musami: jabłkowym , z mango i polewą czekoladową, racuchy z gruszkami,

    surówkę owocową.

  • Dodano: 2018-12-23 23:53:07

    Wyniki plebiscytu „100 Książek na 100- lecie Niepodległości”

    wyniki.pdf

  • Dodano: 2018-12-17 21:46:55

    Dzień Pokrywania Wszystkiego Czekoladą

    „Czekolada dla cukiernika jest jak diament dla jubilera" Janusz Profus 

    "Dzień Pokrywania Wszystkiego Czekoladą" obchodzony 16 grudnia to okazja do łączenia czekolady

    z daniami lub artykułami spożywczymi. W menu przygotowanym przez klasę Bc pod kierunkiem

    p. Ireny Beker dla społeczności ZSG znalazły się także nietypowe kompozycje smakowe: kanapki 

    z szynką i polewą czekoladową , nuggetsy z chilli i czekoladową posypką, ciasteczka korzenne

    i szaszłyki owocowe z polewą czekoladową. Ponadto uczennice klasy 2 Gb w gazetce zamieściły

    informacje o wartościach czekolady i wskazały możliwości  połączenia jej z  np. łososiem, dziczyzną.

     

  • Dodano: 2018-11-22 21:22:51

    Światowy Dzień Cukrzycy

    "Uncja środków zapobiegawczych jest lepsza od tony środków leczniczych" - Archibald Joseph Cronin

    Światowy Dzień Cukrzycy obchodzony jest 14 listopada w urodziny odkrywcy insuliny Fredericka Bantinga.

    Święto ma zwiększyć świadomość społeczną na temat cukrzycy i promować właściwe działania profilaktyczne.

    Młodzież klasy 1 Bc przygotowała plakat z informacjami o chorobie ze wskazaniem produktów, które

    sprzyjają jej rozwojowi. W ramach promocji zdrowia uczniowie klasy 2 Gb pod kierunkiem p. Ireny Beker

    przygotowali przekąski kanapki z pieczywa pełnoziarnistego z pastą z awokado i pomidorem, łódeczki

    z cykorii z łososiem, sałatki: śledziową z jajkiem i papryką czerwoną; z fasolki szparagowej, sera mozzarella

    i orzechów. Ważne jest dostarczanie w codziennej diecie produktów zawierających wit. D, NNKT, magnez,

    wit.C i takie też zostały wykorzystane do przygotowania poczęstunku dla społeczności ZSG.

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Są one wykorzystywane w celu zapewnienia poprawnego działania serwisu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień dot. przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie plików coockies na Twoim komputerze.
X