Fundacja Edukacyjna "Perspektywy" potwierdza, że Technikum nr 9 w Zespole Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu jest wśród 500 najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Liceów i Techników PERSPEKTYWY 2019 i przysługuje mu tytuł "Brązowej Szkoły 2019".


Wydarzenia

  • Dodano: 2013-12-17 19:04:46

    "Doskonalenie nauczycieli języka niemieckiego
    w zakresie nauczania przedmiotu - język niemiecki
    w zawodach branży gastronomicznej i mechanicznej"

    Dnia 13.12.2013r w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Legnicy odbyło się uroczyste

    podsumowanie kursu doskonalącego „Doskonalenie nauczycieli języka niemieckiego w zakresie

    nauczania przedmiotu - język niemiecki w zawodach branży gastronomicznej i mechanicznej”.

    więcej
  • Dodano: 2013-12-11 21:48:57

    Podziękowanie

    W dniu 05.12. 2013 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych odbył się XIV Okręgowy Zjazd Delegatów

    Emerytów, Rencistów i Inwalidów wraz z zaproszonymi Władzami naszego miasta i województwa.

    Seniorzy docenili przygotowanie i oprawę przyjęcia. Na ręce dyrektora szkoły złożyli podziękowanie

    Jest to kolejny dowód uznania pracy naszych uczniów i nauczycieli.


    podziękowanie.pdf

  • Dodano: 2013-12-10 12:24:29

    Kulinarny Rajd Mistrzów

    Uczniowie klas trzecich i czwartych Technikum Nr 9 w zawodzie technik organizacji usług

    gastronomicznych mieli okazję obserwować konkursowe zmagania 16 par mistrzów kucharskich

    z całej Polski. Kibicowali wszystkim, ale najbardziej kucharzom z wrocławskich restauracji.

    Okazało się, że w każdej wrocławskiej drużynie był nasz absolwent.


    http://www.kuchniawroclawia.pl/25,1083,Kulinarny_Rajd_Mistrzow.htm


    http://www.haston.pl/core/news.php?NewsID=8187&_PageID=40285

  • Dodano: 2013-12-04 22:38:30

    Wyjazdy do Miejsc Pamięci

    W listopadzie 70 uczniów naszej szkoły uczestniczyło w dwóch dwudniowych wycieczkach do Krakowa

    i Oświęcimia w ramach pilotażowego programu wyjazdów do Miejsc Pamięci. Rzecznik praw

    obywatelskich profesor Irena Lipowicz, zaniepokojona sposobem okazywania „uczuć patriotycznych”

    przez grupy pseudo-kibiców, uznała, że warto uczyć prawdziwych wartości, historii i tradycji w terenie.

    więcej
  • Dodano: 2013-11-17 16:22:28

    ZSG na Radosnej Paradzie Niepodległości 11.11.2013 r.

    Zgodnie z tra­dy­cją grupa uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych

    spo­tkała się na wro­cław­skim Rynku, aby od­dać hołd bo­ha­te­rom walk

    o od­zy­ska­nie nie­pod­le­gło­ści oraz wziąć udział we wspól­nych obchodach

    Święta Niepodległości, ma­ni­fe­stu­jąc w ten spo­sób przy­wią­za­nie

    do chlub­nej historii.

     

     

     

     

     

     

    więcej
  • Dodano: 2013-11-13 23:03:11

    Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania

    http://www.kuchniawroclawia.pl/24,1075,Europejski_Dzien_Zdrowego_Jedzenia___.htm

  • Dodano: 2013-11-06 07:30:05

    XII Radosne Obchody Święta Niepodległości Wrocław 11.11.2013

    Program Uroczystości:

    10.00 – Msza św. w Kościele Garnizonowym
    11.00 – zbiórka uczestników parady - Rynek Wspólne śpiewanie pieśni historycznych 
                  Niepubliczna Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci.
    11.30 – uroczysty Apel Niepodległościowy
    12.00 – XII Radosna Parada Niepodległości ( trasa: Rynek - ul. Ruska - Kazimierza Wielkiego
                  - Pl. Dominikański - ul. Wita Stwosza - Rynek)
    12.50 – ogłoszenie wyników Konkursu Radosna Parada Niepodległości, zakończenie parady.
    13.00 – koncert Orkiestry Reprezentacyjnej Wojsk Lądowych
    więcej
  • Dodano: 2013-11-04 00:23:07

    "Stań po zielonej stronie mocy" od 6 do 8 listopada

    informacje.pdf

  • Dodano: 2013-11-03 23:33:50

    Warsztaty kulinarne w Zespole Szkół Gastronomicznych

    W dniu 29 października bieżącego roku Oddział Terenowy Agencji Rynku we Wrocławiu zorganizował

    kolejne dwa zajęcia z warsztatów kulinarnych. Celem spotkań jest zainteresowanie dolnośląskiej

    młodzieży produktami lokalnymi, regionalnymi i ekologicznymi oraz przedstawienie Dolnego Śląska

    jako regionu, który może pochwalić się wyjątkową różnorodnością i bogactwem potraw.

    więcej
  • Dodano: 2013-10-16 05:21:14

    X Dolnośląski Festiwal Dyni

     

    Już po raz dziesiąty we Wrocławskim Ogrodzie Botanicznym został

    zorganizowany Dolnośląski Festiwal Dyni, należący do największych

    plenerowych imprez we Wrocławiu. Od II edycji nasza szkoła

    systematycznie uczestniczy w imprezie promując zdrowe potrawy.

    W tym roku młodzież serwowała zupę krem, leczo, mufinki oraz

    więcej
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Są one wykorzystywane w celu zapewnienia poprawnego działania serwisu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień dot. przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie plików coockies na Twoim komputerze.
X