Wydarzenia

  • Dodano: 2017-04-24 20:40:19

    23 kwietnia - Światowy Dzień Książki i Praw Autorskich

    23 kwietnia - Światowy Dzień Książki i Praw Autorskich został ustanowiony w 1995 roku
    przez UNESCO. 
    Celem święta jest promocja czytelnictwa, edytorstwa i obrona własności intelektualnej chronionej prawem autorskim. 
    Pomysł obchodów Światowego Dnia Książki
    zrodził się w Katalonii w 1926 roku 

     

    więcej
  • Dodano: 2017-04-18 15:18:30

    Święto Czekolady

    12 kwietnia obchodzimy Światowy Dzień Czekolady.

    W związku z tym biblioteka szkolna postanowiła uczcić ten dzień.

    Zorganizowana została wystawa książek, filmów i innych tekstów kultury  

    na temat czekoladowego święta, a każdy uczeń, który przyszedł do biblioteki

    i wypożyczył książkę, był nagrodzony czekoladką. 

    więcej
  • Dodano: 2017-04-18 14:54:46

    Dziś zadbaj o zdrowie

    „Dziś zadbaj o zdrowie, byś nie musiał o nim marzyć, gdy będziesz w niemocy". Pliniusz Starszy

    W ramach promowania zdrowego odżywiania uczniowie  klas 1Za, 2Za, 2L,3Zc pod kierunkiem

    p. Ireny Beker zorganizowali „Dzień Marchewki". 

    więcej
  • Dodano: 2017-04-18 14:48:11

    Forum Zawodoznawcze

    Dnia 7 kwietnia 2017r   w auli szkolnej ZSG  we Wrocławiu odbyło się   forum zawodoznawcze.

    W spotkaniu  z pracodawcami z branży gastronomiczno –hotelarsko-turystycznej udział wzięli uczniowie   

    z klas kończących w bieżącym roku szkołę.

     
    więcej
  • Dodano: 2017-04-03 23:18:18

    Forum Zawodoznawcze

    Zapraszamy

    na Forum Zawodoznawcze,

    które odbędzie się 7 kwietnia 2017r.

    w godzinach od 10.00 – 12.00 w auli szkolnej

    dla uczniów klas III ZSZ i IV Technikum.

    Gośćmi forum będą pracodawcy oraz przedstawiciele

    branży hotelarskiej, gastronomicznej i turystycznej.

  • Dodano: 2017-03-31 22:19:04

    Szkolna Giełda Turystyczna

    Dnia 4.04.2017 r. w auli szkolnej odbędzie się po raz kolejny Szkolna Giełda Turystyczna

    przygotowana przez uczniów technikum obsługi turystycznej  z klasy I T, III T i IV T.

    Zapraszamy wszystkich uczniów wraz z nauczycielami.

    Organizator: p. Jolanta  Maciejasz 

  • Dodano: 2017-02-03 07:06:23

    Pomoc dla zwierząt

     

    Dnia 31.01.2017 uczniowie klas: 1 Ga, 2 T, 2H wraz z opiekunem p. A.Kitajczuk

    odwiedzili zwierzęta w Schronisku dla bezdomnych zwierząt we Wrocławiu

    i przekazali na ręce dyrekcji schroniska dary dla zwierząt, które zostały

    zgromadzone podczas zbiórki w szkole w grudniu 2016.

    Uradowane zwierzaki dziękują za pomoc: uczniom i nauczycielom ZSG :)
  • Dodano: 2017-02-03 06:45:06

    Szkolenie „Animacja czasu wolnego”
    w Zespole Szkół Gastronomicznych

    Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu naprawdę dba o przyszłość

    zawodową swoich uczniów! Zajęcia z profesjonalistami i nacisk

    na praktykę! W dniach 26 – 27 stycznia 2017 roku grupa 50 uczniów

    naszej szkoły wzięła udział w szkoleniu z animacji czasu wolnego.

    16 godzin intensywnego kursu przeprowadził Tomasz Misztal

    – trener animatorów firmy „Stageman”.

    więcej
  • Dodano: 2017-01-30 17:07:40

    02.03.2017 – czwartek

    Zapraszamy chętnych uczniów, rodziców oraz nauczycieli do skorzystania z możliwości bezpłatnych konsultacji:

    - psychoterapeuty poznawczo-behawioralnego p. Igi Jaworskiej-Gruszczyńskiej - gabinet 314

    - psychologa szkolnego p. Agaty Szerwerskiej-Wąsik - gabinet 314

    Obowiązują zapisy !

    Na rozmowy można się umawiać:

    - telefonicznie - tel. 071/336-10-05 wew.13, 071/798-69-10 wew.141

    - osobiście - w godzinach pracy psychologa gab.314.

  • Dodano: 2017-01-24 23:45:01

    11.01.2017r. - Ogólnopolski Dzień Wegetarian

    Zespół Szkół Gastronomicznych od dawna promuje zdrowe żywienie, bowiem

    „Nie wystarczy jeść - należy się odżywiać". Z tej okazji uczniowie kl.  IZb, IZc  i IIGa pod kierunkiem

    p. Małgorzaty Kwiatkowskiej i p. Małgorzaty Jarzombek, którym szczególnie bliski jest ten temat,

    przygotowali kilka smakowitych potraw do degustacji. Podawano: zupę krem ziemniaczano- porową,

    zupę z soczewicy, pasztet z selera z dipem czosnkowym,  kotlety z soi,  pastę z czerwonej fasoli

    z przyprawą chili i orzechami, kuleczki fasolowe z orzechami włoskimi i kolendrą. 

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Są one wykorzystywane w celu zapewnienia poprawnego działania serwisu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień dot. przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie plików coockies na Twoim komputerze.
X