Fundacja Edukacyjna "Perspektywy" potwierdza, że Technikum nr 9 w Zespole Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu jest wśród 500 najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Liceów i Techników PERSPEKTYWY 2020 i przysługuje mu tytuł "Brązowej Szkoły 2020".


Wydarzenia

  • Dodano: 2015-04-14 22:38:14

    Poważne pożytki z chemicznej rozrywki

    W dniu 28 marca 2015 ponad dwudziestoosobowa grupa uczniów naszej szkoły uczestniczyła

    w wykładzie prowadzonym przez dr Alicję Kluczyk wykładowcę Wydziału Chemii Uniwersytetu

    Wrocławskiego pt. „Poważne pożytki z chemicznej rozrywki”, na którym uczniowie zdobyli nową

    wiedzę przydatną w życiu codziennym oraz uczestniczyli w pokazie doświadczenia chemicznego.

    prezentacja.pdf

    więcej
  • Dodano: 2015-04-08 12:43:44

    Międzynarodowe spotkanie młodzieży w Wiesbaden.

    W dniach 22 - 28.03.2015 sześciu uczniów naszej szkoły z klas III Hb, II Ha, II T oraz II Zd

    wraz z opiekunem panią Aliną Łagowską wzięło udział w międzynarodowym spotkaniu

    młodzieży w Wiesbaden (Niemcy) organizowanym przez Międzynarodowe Centrum Spotkań

    Młodzieży Wrocław  oraz Bildungswerk der Hessischen Wirtschaft e.V. i miasto Wiesbaden

    w ramach projektu ERAZMUS + Cel i tematyka spotkania:

    "Poznajmy się - Miasta partnerskie Wiesbaden - Wrocław - kim chciałbyś zostać?"

    więcej
  • Dodano: 2015-04-08 12:40:03

    75 Rocznica Zbrodni Katyńskiej

    program uroczystości.pdf

  • Dodano: 2015-03-28 06:40:33

    Spotkanie w hali KS Gwardii Wrocław

    W dniu 04.03.2015  uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych mieli

    możliwość uczestniczenia w treningu bokserskim na hali KS Gwardia

    Wrocław. Młodzież chętnie poznawała tajniki bokserskiego rzemiosła

    i sprawdzała swoje umiejętności w tej dyscyplinie sportu. Uczniowie

    uczestniczyli w spotkaniu z nauczycielem wf-u p. Józefem Pietrzakiem.

     

  • Dodano: 2015-03-28 06:28:05

    Wizyta Śląska Wrocław

    W dniu 18.03.2015r. w ramach promocji sportu i zdrowia Zespół Szkół

    Gastronomicznych odwiedzili piłkarze pierwszej drużyny Śląska Wrocław:

    Kamil Dankowski, Tomasz Hołota i Dudu Paraiba

    oraz trener i zarazem legenda piłkarska klubu Tadeusz Pawłowski.


    więcej
  • Dodano: 2015-03-21 08:56:16

    Dar serca

    „To, co robimy dla innych,
     
    Jest tym, co naprawdę warto robić”.
    Lewis Carroll
     
    12 lutego w naszej szkole została zorganizowana akcja „Dar serca”, w wyniku której pozyskano 560 zł. Pieniądze trafią pod różną postacią do najbardziej potrzebujących uczniów. Zgromadzenie funduszy było możliwe dzięki zaangażowaniu wolontariuszy: Eweliny Miotły i Pauliny Mazur z III Za, Eweliny Lendy i Kamila Kochanowskiego z III Zb oraz Natalii Gawrońskiej, Darii Góralik
    i Małgorzaty Frąckiewicz z I Gb. Młodzież przygotowała przeszło sto piernikowych serc zdobionych lukrem i różnymi napisami związanymi
    ze zbliżającym się świętem zakochanych.
    Wszystkie serca znalazły nabywców – za co serdecznie dziękujemy!

     

  • Dodano: 2015-03-21 08:56:05

    ?Gotuj z szefem kuchni?

    21 lutego zostało zorganizowane szkolenie z cyklu „Gotuj z szefem kuchni” pt.: „Z molekułami za pan brat”

    przeprowadzone przez uczestnika programu Top Chef Roberta Świątka. Warsztaty, które odbyły się

    w Akademii Przyjemnego Gotowania we Wrocławiu, poświęcone były opanowaniu przez uczestników

    podstawowych technik molekularnych: sferyfikacji, piankowania i żelowania. Realizacja przedsięwzięcia

    była możliwa dzięki środkom unijnym z budżetu projektu „Modernizacja kształcenia zawodowego

    na Dolnym Śląsku II” pozyskanym przez szkołę na wykonanie Uczniowskiego Mini Projektu Badawczego,

    nad którym opiekę sprawuje pani Teresa Szewczak.

  • Dodano: 2015-03-10 07:10:17

    XII Ogólnopolski Dzień Przedsiębiorczości ? 25.03.2015

    informacje.pdf

    KZK.pdf KZR.pdf KZU.pdf

     

  • Dodano: 2015-03-10 07:06:12

    "Zielona chemia"

    „Zielona chemia” - chemia przyjazna środowisku, która zapobiega

    wytwarzaniu odpadów i zanieczyszczeń, oszczędzaniu surowców

    ograniczeniu wprowadzeniu do środowiska chemikaliów i używaniu

    bezpiecznych rozpuszczalników. To temat bardzo ciekawego

    i intersującego wykładu prof. dr hab. Anny Trzeciak, który odbył się

    28 lutego na Wydziale Chemii Uniwersytetu Wrocławskiego.

    więcej
  • Dodano: 2015-02-27 16:33:57

    Międzynarodowy Dzień Języka Ojczystego

     

    Międzynarodowy Dzień Języka Ojczystego został proklamowany podczas

    30. Sesji Konferencji Generalnej UNESCO 17 listopada 1999 roku dla

    podkreślenia bogactwa różnorodności językowej świata i promocji

    wielojęzyczności, a także w celu zwrócenia uwagi na liczbę języków

    zagrożonych i ginących, do których zalicza się 43 procent wszystkich

    aktualnie używanych. Ponad 200  znalazło się na liście języków

    całkowicie wymarłych w ciągu życia zaledwie trzech ostatnich pokoleń.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    więcej
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Są one wykorzystywane w celu zapewnienia poprawnego działania serwisu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień dot. przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie plików coockies na Twoim komputerze.
X